Loading...
Peeling Back the Layers 2017-07-18T00:36:47+00:00

Project Description

Read About This Project
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel
Image of completed Cliffside Park, NJ remodel

It’s true in construction, and it’s true in life: sometimes, you have to get down to the bare bones and rebuild from there. A “full gut” is the complete and total rebuilding of a home from the inside out. And that’s what we did for this apartment in a 1921 home in Cliffside Park, New Jersey. Our team took up the floors, raised ceilings, and moved walls, with a new architectural space as the result.

The finished apartment is a playful fusion of old and new. Gritty texture meets smooth surface as exposed brick and wood headers contrast with reclaimed wood and fresh paint. The open-flow floor plan blends historic touches with a modern sensibility; when the sliding barn doors are open, the kitchen and living area connects with the bedroom/playroom area. At the center of it all, the custom dining table serves as an elegant visual anchor.

Natural light streams in through an uncovered window, affording a calming glimpse of the landscaped yard and garden. At the same time, new interior lighting illumines the kitchen and the bathroom. The latter is a luxury experience, featuring a drop-in tub with granite surround, a custom-tiled niche, and a towel warmer too.

The formerly dim, cramped apartment is energized and illuminated; the process of peeling back the layers changed a sub-par space into something special.

Want to peel back the layers of your space? Contact us today!

Photo Credit: Anne Ruthmann Photography